maandag 27 augustus 2007

Endurance Kootwijkerbroek

Patent en ik, vlak voor de finish

Al vele keren hebben we gereden door de bossen rond Kootwijk. Er wordt namelijk maar liefst drie keer per jaar een wedstrijd in die omgeving georganiseerd.Gisteren vertrok ik iets voor 7 uur van huis samen met mijn ouders, mijn zus en de paarden. Richting ‘Onder de Kastanje’ waar Endurance Kootwijkerbroek van start zou gaan.

Voltrack en mijn vader

Patent krijgt steeds meer wedstrijdervaring en blijft daardoor steeds rustiger. Vroeger duurde het makkelijk een uur voor hij weer rustig was na een massastart, nu was hij na 5 kilometer alweer prima te rijden met een los teugeltje. In de vetgate konden we hem ook bijna meteen aanbieden zodat we maar weinig tijd verloren.

Ook al kennen we het gebied best aardig, het tweede rondje werd een soort puzzelrondje. Er was een punt waar je makkelijk de verkeerde ronde op kon rijden, iets wat we vorig jaar gedaan hebben. En op een ander punt miste ik een markering waardoor we een kilometer extra gereden hebben… Maar we gaan vooruit, want vorig jaar was het niet één, maar tien kilometer.

Mijn vader en ik, bijna finish

Het weer was beter dan vorig jaar, we zijn niet zo erg verkeerd gereden en het allerbelangrijkste: allebei de paarden zijn goedgekeurd. Met een snelheid van iets boven de 14 km/h zijn we 7e en 8e geworden van de 30 starters. Een resultaat waar we heel tevreden mee zijn.

(Foto's gemaakt door Claire *achternaam onbekend*)

1 opmerking:

Laudine zei

Volgende keer iets vrolijker kijken, doe net als Bats, maak er een feestje van!