zondag 8 juli 2007

De Ginkelse Heide

Afgelopen zaterdag vertrokken we met de paarden weer richting de Veluwe. Deze keer hadden we een endurancewedstrijd in de buurt van Ede/Otterlo en reden we over onder andere de Ginkelse Heide.

Helaas ging niet alles zo gesmeerd als twee weken geleden, want Patent wilde opeens niet meer aan de rechterkant van de trailer staan. Ook al heeft hij nooit aan de andere kant gestaan, maar nu wilde hij persé links. Er zat dus niets anders op dan Voltrack rechts zetten... Met alle gevolgen van dien.

Voltrack leunt namelijk altijd een beetje naar links, en als hij links staat kan hij dan mooi tegen de muur leunen. Als hij rechts staat moet hij tegen het middenschot leunen, wat veel minder steun geeft. Hierdoor gaat hij dan met zijn benen trappelen en loop je het risico dat hij zichzelf verwondt. En dat is zaterdag ook gebeurd. Gelukkig maar een paar kleine wondjes, maar hij had ze wel. Behalve dat heeft hij in een uur het ook voor elkaar gekregen de trailer flink te verbouwen... Duur grapje dus.
Vervolgens hadden wij het idee dat hij niet helemaal lekker liep, waardoor we hebben besloten halverwege de paarden terug te trekken. Patent liep op zich heel erg goed, maar ik ging niet in mijn eentje verder rijden aangezien het nergens belangrijk voor was.

Het vervelendste was nog wel dat Patent op de terugweg wéér niet rechts wilde staan en het hem blijkbaar niets kon schelen dat Voltrack dan weer een vervelende rit zou hebben. Gelukkig stond Voltrack op de terugweg stiller en heeft hij niet nog meer verwondingen opgelopen.

Ach, we hebben fijn gereden en ik ga met Patent veel trailertraining doen deze zomer. Want dit soort grapjes, daar ben ik niet van gediend!

Geen opmerkingen: