vrijdag 8 juni 2007

Mission Olympique

En gisteren was het dan eindelijk zover, het hockeytoernooi met het schoolteam!

's Ochtends vertrokken we om 8 uur vanaf school richting het Olympisch Stadion te Amsterdam. Daar aangekomen was er eerst een lange, saaie openingsceremonie. De presentator had duidelijk niet veel kaas gegeten van sporten. Dat bleek toen hij zei 'dat we geluk hadden met het heerlijke sportweer'...
Gelukkig mochten we niet lang daarna eindelijk in de bus richting de hockeyvelden van de Amsterdamse Hockeyclub AH & BC!
Opgelucht stapten we in de bus, waar ons een hitte waar je u tegen zegt tegemoet. Wat bleek? De airco was nét kapot gegaan, wat zorgde voor tropische temperaturen van 37º boven en 31º beneden. Gelukkig zat ik beneden, want bij aankomst kwamen alle mensen die boven hadden gezeten er knalrood en onder de parels zweet uit. Het was echt niet grappig.

Bij AH&BC hadden ze gelukkig een heel mooi clubgebouw waar we even bij konden komen voordat we buiten in de brandende zon en benauwde lucht moesten gaan spelen.

Wij zaten in de 'makkelijke' poule en hebben alle vier de wedstrijden gewonnen (2x tegen de ene school en nog 2x tegen een andere school). Het ene team was het al zat voor de wedstrijd überhaupt begon en speelde uitgeblust de wedstrijd. Het andere team borrelde over van frustratie. De eerste partij tegen hen keepte ik, maar hoorde ik al wat geschreeuw heen en weer. In de tweede partij kon ik het van dichtbij meemaken, ze maakten elkaar gewoon uit voor rotte vis als er een bal gemist werd!

Van tevoren hadden we verwacht dat we meteen afgemaakt zouden worden, dus viel het ons álles mee dat we in de kruisfinale mochten spelen! De grap was compleet toen onze tegenstander niet kwam opdagen, omdat ze hadden gedacht dat ze sowieso niet door waren... We stonden dus in de finale!!

Daar moesten we spelen tegen een op elkaar ingespeeld hockeyteam dat zo te zien allemaal van dezelfde club kwam. Daar konden wij, als bij elkaar geraapt zootje, niet tegenop. Maar toch hebben we er nog zoveel mogelijk uit weten te halen: we hebben met 2-1 verloren.
Het was ontzettend leuk, warm, vermoeiend en gezellig! Best wel voor herhaling vatbaar dus.

Geen opmerkingen: