vrijdag 15 juni 2007

Mirjam geslaagd!

Eindelijk is het zover, een van de tien kipjes is geslaagd! Mirjam doet havo en is dus een jaartje eerder klaar dan ik. En dat niet alleen, ze heeft ook een eindlijst om jaloers op te zijn... Gisteravond waren we naar haar toegegaan om haar te steunen tijdens het zenuwslopende wachten op dat éne telefoontje. Het telefoontje van je mentor die je vertelt of je geslaagd of gezakt bent of dat je een (paar) herexamen(s) moet doen. Ze zou vóór 7 uur gebeld worden als ze gezakt was of een herkansing moest doen. Als ze geslaagd was zou ze tussen 7 en 8 pas gebeld worden.

Mirjam was zelf ergens heen en kwam dus wat laat, maar eigenlijk wisten we ook wel dat ze geslaagd was. En om kwart over zeven werd ze gebeld, ze was GESLAAAAAAGD!

We hebben gezellig gebarbecued met de barbecue onder het balkon terwijl we zelf binnen aten. Daarna vroeg Mirjam of we het leuk vonden om allemaal te blijven slapen, dus gingen we nog spullen ophalen thuis.

Ik heb een heel gezellige avond gehad met mijn vriendinnetjes!! En Mir, je bent een held!

2 opmerkingen:

Schoolmeester zei

"dan mij"?
"as hullie" zul je bedoelen!

Marijke zei

Beste Schoolmeester,

"As hullie" is heel goed Nederlands, gebruikt in het Noorden tot ca. 1940, nu helaas wat in onbruik geraakt.
"dan mij" is inderdaad een vertiksel en moet dan vertaald worden met "as mei", dan klopt het allemaal weer.

Verder zullen we maar geen flauwe zoutjes op slakken leggen, temeer daar dit stukje ging over iemand die geslaagd is en het kippeNhok dus overliep van de feestvreugde.