zondag 14 mei 2006

Generale Repetitie

Dit weekend was het in twee opzichten een generale repetitie voor de Fasnatrail. We hebben namelijk gisteren alle groompunten opgezocht en zo ook een groot deel van de groomroutes gereden én vandaag was de allerlaatste 'zware' training voor Voltrack.

En die groompunten allemaal zoeken was niet voor niks... Het zijn er maar liefst 17 en allemaal nét even anders. Meerdere keren reden we ervoorbij, en riep er weer een van ons 'Terug! Daar was 't al!'. Omdat het voor ons in een nieuw gebied is en omdat het zóveel groompunten zijn, hadden we besloten om van tevoren er maar eens te gaan kijken. We weten nu hoe je overal het makkelijkst kunt komen, hoe het verdeeld moet worden tussen de twee groomteams en bij welke punten het lastig wordt om te parkeren (je begrijpt dat er nog veel meer grooms daar willen staan... En een berm staat dan nogal snel vol).

Samen met Patent mocht Voltrack voor de laatste keer vandaag nog even flink doorlopen in Den Treek. Ondanks het warme en droge weer liepen ze behoorlijk makkelijk. We hebben ongeveer een halfuur gegalopeerd en ze vonden het héérlijk.
Voltrack gaat vaak wat lastig weg uit de vetgate (rustpauze) omdat hij dan niet weg wil gaan van al die andere paarden. Dat hebben we vandaag ook maar meteen geoefend... Thuis, na de lange rit, hebben we hem heel even wat laten drinken en ben ik daarna met hem nog een klein rondje gaan rijden. Ik moet zeggen dat hij dat deze keer nog best makkelijk deed. Zodra we weer in het bos zaten begon hij weer lekker door te lopen, dus waren we ook weer zo thuis.

De komende weken ga ik voornamelijk met hem dressuren, en nog een paar keer een klein rondje bos. Zo verschijnt hij lekker soepel op het NK en heeft hij zin om lekker te gaan lopen. Ik ben benieuwd hoe het gaat!

1 opmerking:

Maite zei

Leuk hoor :D
1 vraagje: waar slaat in godsnaam dat Uagadugu ofzo op? :p