vrijdag 9 november 2007

Utrecht Law College

Vooroordelen zijn slechts ideeën die niets met de werkelijkheid te maken hoeven te hebben. Dat is vandaag maar weer eens bewezen. Ik ben met Kenza bij de open dag van Rechten, specifieker: Utrecht Law College (ULC), geweest. Het ULC is de enige honours opleiding rechten in Nederland en is ook werkelijk uniek. Een kleine groep van 75 tot 100 eerstejaars rechtenstudenten worden geselecteerd uit de ongeveer 150 aanmeldingen ervoor. Alleen de beste, meest gemotiveerde studenten worden geselecteerd.

Het idee erachter is dat door deze gemotiveerde, enthousiaste studenten bij elkaar te zetten, er een speciale sfeer wordt gecreëerd. En daardoor wordt er meer en beter geleerd.

Ik ging erheen met redelijk wat vooroordelen. Rechten is voor mensen die niet weten wat ze willen, rechten is veel te algemeen, rechten is saai, rechten is alleen maar theorie en geen praktijk en ga zo nog maar even door. Maar eigenlijk niets ervan bleek waar... Al na drie maanden mag je pleiten in een 'oefenrechtbank'!

Pf, plotseling wordt 't toch weer moeilijk om te kiezen. Proberen aangenomen te worden bij het ULC in Utrecht, of juist een poging wagen geselecteerd te worden bij IBA in Rotterdam?

3 opmerkingen:

Femke (derdejaars ULC) zei

ULC natuurlijk, is je van harte aan te raden! Echter, als je totaal niet van theorie houdt en niet met je neus in de boeken wilt zitten, is Rechten (en dus ULC ook) geen aanrader. Praktijk is belangrijk bij het ULC, maar de theorie blijft de basis.

Jacob (1e jaars Rechten UvA - PreHonours) zei

ULC is bij lange na niet de enige Rechten-honours opleiding in Nederland, bijna elke rechten-faculteit heeft een honours-programma vanaf het tweede jaar. Op de UvA is voor eerste-jaars een pre-honours- en daarna een honoursprogramma. Dit betekent een gemotiveerde werkgroep, interdiciplinaire cursussen en extra vakken, echt aan te raden.

Guinnifer zei

Oh, ik wist niet dat er meerdere waren. In Utrecht deden ze bij de open dag alsof zij het enige rechten honours programme hadden (misschien heb ik wel niet helemaal goed opgelet hoor, maar ik weet eigenlijk wel zeker dat ze dat zeiden...)

Op zich lijkt 't me nog steeds best leuk, alleen zie ik mezelf niet echt als advocaat oid eindigen en daarom weet ik niet zo goed of het wel wat voor mij is...

Momenteel denk ik meer aan Economie in Utrecht, dat lijkt me ook heel erg leuk!