maandag 12 april 2010

Motorcross, karten en een menwedstrijd

Vorige week stond het eerste rondje Gorsselse Hei al op het programma, maar gooide het weer roet in het eten. Nog voor we er waren hebben we als verzopen katten weer rechtsomkeert gemaakt. Papa verkleumd op de fiets, ik bibberend op Voltrack's rug.

Dit weekend was het weer ons een stuk beter gestemd en besloten we een nieuwe poging te wagen. Het werd een speciale rit, over de mooie zandwegen die de achterhoek ons te bieden heeft. Maar daar bleef het niet bij: er was ook motorcross... Met enige moeite ging Voltrack erlangs, om een paar minuten later bij de kartbaan aan te komen...

Ondertussen hinnikte Voltrack regelmatig, hij wilde naar huis. Naar Vesna. Langzaam werd hij steeds meer opgewonden - tussen de menwagens van de menwedstrijd. Papa en ik hebben uiteindelijk weer geruild, waarna ik hem naar huis heb gereden.
We besloten op zondag nog een keer te gaan, in de hoop dat de motorcross en kartbaan dan stil zouden zijn. En ja hoor, de motorcross was een stille zandkuil! Voltrack was ook een stuk rustiger en draafde prachtig over de paden. Bij de kartbaan kwamen we er pas achter dat daar wél iets gaande was toen Voltrack er al langsliep - en hem liet het ook volledig koud.

Al met al kunnen we concluderen dat Voltrack voor het eerst sinds maanden weer de benen echt gestrekt heeft: 12 kilometer gedraafd en gegaloppeerd. Dat hij het bos nu moet delen met motoren vindt hij nog niet helemaal oké, maar ik heb goede hoop dat dat ook niet lang zal duren!

Geen opmerkingen: